DIY – shirt pimpen

IMG_8598

Je eigen unieke shirt maken, makkelijk en super origineel! Ik heb mijn shirt gepimpt met mijn geboorte jaar erop maar je kan natuurlijk ook tekst of een leuk plaatje erop maken.

Stap 1 – benodigdheden 

– Shirt zonder print
– kwasten
– textielverf
– schaar
– stanleymes
– snijplank
– tape
– lineaal
– potloot
– sjabloon
– a-4 papier
– karton (kartonnen doos)

1

Stap 2 – voorbereiden 

Zorg dat je werkt op een ondergrond die vies mag worden of leg er kranten/zeil onder.
Vervolgens print je een patroon uit die jij mooi vind of je tekent zelf wat, trek je gekozen patroon over op het karton en snij het uit. Nu heb je je sjabloon klaar en kunnen we beginnen.

2

Stap 3 – shirt knippen & sjabloon plakken

Ik had een t-shirt van de action gekocht, ik draag bijna nooit t-shirts dus heb ik eerst mijn shirt verknipt tot een hemdje met lage uitsnede. Ik heb dit gewoon met de losse pols gedaan en niet precies gemeten om een speelser effect te krijgen. Gebruik hierbij wel een stofschaar om hakjes te voorkomen.

Nu is het tijd om je sjabloom op je shirt te plakken, kijk goed waar je je patroon wil en trek daarbij je shirt even aan om goed te kunnen zien waar jij hem het mooist vind. leg karton of een snijplank (die vies mag worden) in het shirt en plak vervolgens je sjabloon vast aan het shirt en de plank. Nu kan je shirt en sjabloon niet zo gemakkelijk meer verschuiven.

4

Stap 5 – let’s begin!

Hier hoef ik weinig uitleg over te geven, het is gewoon een kwestie van je sjabloon te gaan verven tot je tevreden bent.

5

Stap 6 – geduld 

Haal je slabloom van het shirt af en werk eventuele randjes nog bij, nu moet je wachten, wachten en nog eens wachten tot de verf helemaal droog is.

6

Het eindresultaat 

7

heb jij je shirt ook gepimpt? plaats een foto op je instagram met #pimpjeshirt!

1 Reactie aan DIY – shirt pimpen

Laat een reactie achter

Main menu