Caramel appels

IMG_0728

Ik ben gek op zoetigheid en dus heb ik een zoet recept voor jullie! en het is nog makkelijk ook. Ik heb 2 soorten gemaakt: de harde caramel appels en de toffee caramel appels, de toffee is een stukje makkelijker. 

Harde caramel appels:

Stap 1 – Benodigdheden

harde caramel appels:
– pan
– appels
– 300 gram (kristal) suiker
– (ijs/lolly) stokjes
– 6 eetlepels (bron) water
–  lepel
– bakpapier

IMG_5930

Stap 2 – laten we beginnen

Was de appels goed met water en droog ze daarna af, schil de appels niet want dan plakt de caramel niet goed meer aan de appel. Haal vervolgens de stokjes uit de appels en prik de (ijs/lolly) stokjes in de appels. Zet vervolgens je pan op het fornuis en giet de suiker en het water in de pan.

 IMG_0679

Stap 3 – nog even geduld

Roer de suiker en het water net zolang tot het een waterige massa is geworden, vervolgens moet je wachten tot het een bruine caramel kleur heeft gekregen. Laat het niet te bruin worden want dan krijg je een verbrande smaak aan je caramel.

IMG_0689

Stap 4 – versieren

Als je caramel een mooie bruine kleur heeft gekregen is het tijd om je appels erin te doen, hou het pannetje een beetje scheef en draai je appel door de caramel heen. zet je appel op het bakpapier om het te laten drogen. Ik had de eerste keer de caramel iets te donker laten worden (rechter appel) dus heb het de tweede keer iets korter gedaan (linker appel) waardoor de kleur en smaak beter werden. je kan je appel versieren, doe dit zo snel mogelijk want de caramel droogt heel snel.

Schermafbeelding 2015-04-07 om 18.50.54

 

Toffee caramel appels:

Stap 1 – benodigdheden 

toffee caramel appels:
– pan
– kom die iets groter is dan de pan
– appels
– stokjes
– Lonka caramel
– lepel
– bakpapier
– 2 eetlepels melk

IMG_5931

Stap 2 – Laten we beginnen

We beginnen hetzelfde als bij de harde caramel appels: Was de appels goed met water en droog ze daarna af, schil de appels niet want dan plakt de caramel niet goed meer aan de appel. Haal vervolgens de stokjes uit de appels en prik de (ijs/lolly) stokjes in de appels. Giet vervolgens water in de pan en leg de kom erop, zorg dat het water de onderkant van de kom raakt maar doe de pan niet te vol want dan kookt het snel over. Zet je pan op het fornuis en giet de gehele Lonka zat leeg in de kom, en voeg er 2 eetlepels melk bij.

Schermafbeelding 2015-04-07 om 18.59.08

Stap 3 – roeren maar

Roer de caramel en de melk goed door, het duurt een tijdje voor de caramel begint te smelten maar zodra ze gaan smelten gaat het snel dus blijf er bij. roer je caramel tot alle klontjes eruit zijn. doe het fornhuis uit en haal de kom uit de pan, nu kun je je appels door de caramel halen en eventueel versieren.

IMG_0703

Stap 4 – nog even wachten.

Leg je appels op bakpapier en stop je appels in de koelkast. Laat je caramel ongeveer minimaal een half uurtje in de koelkast. de toffee caramel appels blijven een beetje plakkerig dus je kan ze ook vlak voor het eten nog versieren.

IMG_0705

Het eindresultaat 

IMG_0736

Ik vind de caramel appels super leuk als traktatie of als ”gezonde” snack.
De toffee appels waren een stuk makkelijker te maken maar ik vind persoonlijk de harde caramel appels er leuker uitzien. Ik vind dit zeker voor herhaling vatbaar!

Wat vind jij van de caramel appels?

Laat een reactie achter

Main menu