DIY – bruisbal

IMG_3058

Na een drukke dag heerlijk even in bad met een fijne bruisbal, wie houdt daar nou niet van? Lush heeft vele bruisballen (bath bombs) in het assortiment maar hoe leuk is het om je eigen bruisbal te maken? Het kan niet tippen aan Lush maar het is zeker de moeite waard!


Benodigdheden 

IMG_3624_bewerkt

– 15 gram Maizena
– 30 gram pure kokosolie
– 70 gram baking soda
– 35 gram citroenzuur
– geurolie
– voedingskleurstof
– ronde mal


Wegen 

IMG_3627_bewerkt

Weeg de maizena, baking soda, citroenzuur en kokosolie zodat je het straks alleen nog bij elkaar hoeft te voegen. Heb je (net als ik) kokosolie in vaste vorm? Verwarm je kokosolie op de temperatuur die  aangegeven staat op de verpakking, zodat het een vloeibare olie word.


Bijna klaar!

IMG_3634_bewerk

Als je alles hebt gemeten giet je alles bij elkaar in. Kneed het geheel eerst goed door. Vervolgens voeg je de kleurstof en de geurolie naar keuze toe, de hoeveelheid kan je zelf bepalen, hoe meer kleurstof hoe donkerder/feller de kleur en hoe meer geurolie hoe sterker de geur. Begin na het toevoegen van de kleurstof en de geurolie snel met kneden want anders begint het al te bruizen! Kneed net zolang tot je een beetje een zanderige poeder overhoudt, zoals hierboven is afgebeeld.
Nu hoef je alleen nog maar de poeder in je mal te stoppen, (Je kan ook nog strooidecoratie of bloemblaadjes in je bruisbal doen voor een extra leuk effect) goed aandrukken en 2 uur in de vriezer hard laten worden.


Time to relax

IMG_3720_bwerkt

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je bruisbal in bad te leggen en genieten van een geur en kleur explosie! Denk er wel aan dat je jezelf niet gaat wassen met de bruisbal, dan laat de kleurstof af en ben je zelf een wandelende bruisbal!

Ik vond het heel erg leuk om een eigen bruisbal te maken! Het is ook erg leuk om cadeau te geven. Zoals ik al zei kan het niet op tegen de bruisballen van Lush maar het geeft wel erg veel plezier!

 

Laat een reactie achter

Main menu