DIY – decoratie glas lijst

1

Bij de action kun je voor weinig geld hele leuke decoratie spulletjes scoren! Het je vast wel eens opgevallen dat er veel decoratie te koop is met quotes erop, vooral ‘home sweet home’ en ‘home is where the heart is’ zie je veel. Maar hoe leuk is het om decoratie in je kamer te zetten met je eigen gekozen quote erop! Laten we beginnen.


Benodigdheden

2

– fotolijstje met glas plaatje erin. (bijv. Action)
– stift voor glas. (bijv. Pipoos)
– quote en/of plaatje.


Voorbereiding

3

Het is handig om een lijstje te hebben waar het glas in vast zit zodat je de achterkant eruit kan halen. Heb je geen lijstje waarbij het glas blijft zitten zonder het kartonnetje erachter? dan kan je natuurlijk ook wit papier of papier met een leuk printje erachter doen.
Wil je heel precies kunnen werken? Dan is een stift met een dunne punt een must! Ook moet je eraan denken dat je je quote of plaatje in spiegelbeeld uitprint.


Knippen en plakken

4

Haal het kartonnetje uit het lijstje en leg het lijstje met de voorkant naar boven op tafel. Leg nu je quote met de tekst naar beneden op je lijstje, zorg dat je quote mooi recht in het lijstje ligt voor je je papier aan het lijstje vast maakt met plakband. Als je nu je lijstje omdraait zie je je tekst door het glas heen, nu kun je gemakkelijk je quote en/of plaatje overtrekken.
Omdat je aan de achterkant van je lijstje tekent krijg je straks aan de voorkant een mooier effect, vandaar dat het ook in spiegelbeeld moet.


Einde in zicht

5

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je lijstje laten drogen, papier eraf halen en je lijstje(s) een mooi plekje geven! Ik vind dit een hele leuke do it yourself, je hebt maar weinig spullen nodig en het resultaat staat super gezellig! Je kan de lijstjes ophangen of ergens neerzetten, maar je kan het natuurlijk ook als cadeau weggeven! Want wat is er nou leuker dan een persoonlijk cadeautje.

Laat een reactie achter

Main menu