DIY galaxy schoenen

IMG_2505

Galaxy, je ziet het steeds meer en dat is ook niet gek want wauw! de kleuren de diepte het dromerig. Ik ben gek op galaxy printjes en kwam toen bij de galaxy schoenen. Merken als bijvoorbeeld Vans of All star hebben wel galaxy schoenen te koop maar ik vind ze behoorlijk prijzig, dus waarom niet zelf maken? dat is leuker en goedkoper! 

Stap 1 – benodigdheden 

– Zwarte of blauwe schoenen
– textiel verf: wit, paars, blauw (of meng kleuren om deze kleuren te krijgen) gebruik zwarte verf als je blauwe schoenen gebruikt.
– dun penseeltje of naald
– kwast of tandenborstel
– spons
– tape
– kranten of zeil als ondergrond
– papier of meng paneel voor de verf

IMG_6108

Stap 2 – voorbereiden

tape je schoenen af op de plekken waar je geen verf wilt, de ijzeren ringetjes hoef je niet te tapen daar veeg je met een beetje water de verf aan het einde zo af. haal de veters uit je schoenen en (meng) doe de blauwe en paarse verf op het papiertje/mengpaneel.

Stap 3 – let’s begin!

Dep nu je spons in de kleur die jij wilt gebruiken en maak er deppende bewegingen mee op je schoen. Begin eerst met een dun laagje, je kan altijd nog meer aanbrengen. Laat je creativiteit er in los! het hoeft allemaal niet keurig netjes, de ruimte is ook niet strak uitgelijnd. Ook is het mooi om wat lichter blauw in je blauwe kleuren te doen en bij paars hetzelfde, zo krijg je iets meer kleur en overloop van kleuren in je schoenen.

Stap 4 – Vallende sterren

Ben je helemaal tevreden over je kleuren? dan is het tijd om de sterren erop te sprenkelen. Ik heb dit met een tandenborstel gedaan maar je kan het ook met een kwast doen. Dep de tandenborstel of de kwast in de witte verf en spat dit op je schoen, het is verstandig dit eerst op een oude sok of donker papier te proberen tot je tevreden bent.

Stap 5 – sterretjes op de i

Het begint er op te lijken he? maar toch mist er nog iets, we gaan sterretjes tekenen. Ik heb ervoor gekozen om ongeveer 3-4 sterren per schoen te doen maar je kan er natuurlijk meer maken. Ik heb met een naaltje gewerkt maar een dunne penseel werkt net zo goed. Je kan plusjes maken of echt sterren tekenen het is maar net wat je zelf mooi vind. Haal de tape eraf en ga daarna nog even met wat water de restjes verf van je ringetjes afhalen. Veters erin rijgen en klaar is kees!

Het eindresultaat

IMG_2572

 

Ik ben super blij met mijn galaxy schoenen, het was leuk om te maken en ze zien er na mijn mening super tof uit nu! ik heb ze gecombineerd met een blauw rokje en zwart shirtje, maar eigenlijk zijn ze bijna overal wel mee te combineren.

Wat vind jij van de galaxy print? en is het pimpen van je schoenen gelukt?

Laat een reactie achter

Main menu