DIY – kaars in een kopje

1

Een super leuke Diy waar je maar bij nodig hebt! Ik vind het altijd super leuk om diy’s te maken en helemaal als je maar weinig spullen nodig hebt om het te maken. Het resultaat van deze do it yourself vind ik super cute!


Benodigdheden 

2

– Kopje met schotel (ik heb die van mij bij de kringloop weg voor slechts €0,50)
– kommetje of litermaat die in de magnetron kan
– kaars (bijvoorbeeld van action) of een oude kaars als je dat nog hebt liggen.
– lontje


Voorbereiden

3

Ik heb mijn kaars bij de action gekocht, het voordeel hiervan is dat ik de lont gemakkelijk uit de kaars kon schuiven. Gebruik je een kaars waar dat niet mogelijk is, dan hebben ze bij bijvoorbeeld pippo’s lontjes te koop.


Lets begin!

4

Snij je kaars in stukjes zodat het beter in je kom of maatbeker past. Als je de kaars snijdt smelt het ook makkelijker en hou je geen brok over die niet goed wil smelten. Denk er wel om dat je een scherp mes (liefst met karteltjes) of een oud mes gebruikt. Je kan de kaars 10/15 mintuten in de magnetron smelten of je hangt het kommetje in een pannetje water. Blijf er wel bij en kijk af en toe hoe ver je kaars al gesmolten is, het verschilt per kaars hoe snel het smelt.


We zijn er bijna

5

Terwijl de kaars aan het smelten is kan je je lontje alvast in het kopje vastzetten, dit kan op verschillende manieren. Ik heb met plakband het lontje rechtgehouden maar dat kan je ook met cocktailprikkers of potloden doen. ook kan je een beetje kneedgum onder het lontje plakken zodat je lotje beter vast zit. denk er wel om dat je lontje mooi rechtop blijft staan en niet weg kan zakker als je de kaarsvet erin giet.


Genieten maar

6

Het enige wat je nu nog moet doen is je kaarsvet voorzichtig in je kopje gieten, laat je kaars drogen en klaar! heel simpel maar erg leuk om te doen, en het eindresultaat vind ik ook heel erg schattig.

1 Reactie aan DIY – kaars in een kopje

  1. Annegreet
    2 maart 2016 at 13:23 (2 jaar ago)

    Heel erg gaaf en zeker een leuk idee om cadeau te doen 🙂

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Main menu