Peel-off Maskers Test

1_1

Onlangs kreeg ik de vraag op instagram of ik peel-off maskers wou testen, daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk. Want een lekker relaxen met een masker op willen we allemaal wel eens, maar welk masker werkt nou goed? Daarom heb ik 5 peel-off maskers voor jullie getest! De uitslag heeft mij best wel verbaast, van te voren had ik een hele andere volgorde verwacht dan dat er uiteindelijk uit is gekomen. We beginnen met het masker die bij mij als slechtste uit de test kwam en eindigen met het masker die ik absoluut aanraad!
Denk eraan: voordat je een gezichtsmasker aanbrengt dat je je gezicht reinigt, je haar uit je gezicht blijft en het masker niet in je ogen, mond en wenkbrauwen komt. Ik heb alle maskers gekocht bij de Kruidvat. Tip: leeg de inhoud van de verpakking in een bakje/schaaltje, zo kun je het makkelijker aanbrengen en knoei je minder snel.


#5 Dr Van Der Hoog – Little Mademoiselle Macaron 5_5
Dr Van Der Hoog is een merk die na mijn idee steeds populairder word, ik had dan ook hoge verwachtingen van dit schattige macaron masker! Toch is de Dr Van Der Hoog Macaron masker op een laatste plaats geëindigd. Wat ik erg leuk vind aan dit masker is dat hij uit twee delen bestaat, waardoor je het masker een tweede keer kan gebruiken of samen met een vriendin kan gebruiken. Helaas zat er net iets te weinig in één deel. Wat ik ook leuk vind aan dit masker is dat de gebruiksaanwijzing achterop de verpakking op een leuke speelse manier is geschreven. Het masker heeft een beetje een cola kleur. De geur was erg sterk ik vond het een beetje kruidig/deeg achtig ruiken, wat dan wel weer linkt met macarons. Maar of ik het een lekkere geur vond, nee. Het masker prikte enorm aan mijn ogen. Het masker moest 15 tot 20 minuten drogen, mijn wangen hadden minimaal een half uur nodig om te drogen en zelfs toen was het nog niet geheel droog. Wat ik ook een nadeel vond is aan het masker was dat het masker (doordat het slecht droogde) erg veel druipers had en niet makkelijk van het gezicht af te halen was. Mijn huid voelde na het gebruik een beetje ruw aan.

Dr Van Der Hoog – Little Mademoiselle Macaron €1,89


#4 Kruidvat – Fruity Cocktail
4_4
Ook het Kruidvat eigenmerk Fruity Cocktail masker bestaat uit twee delen, plus puntje! Bij dit masker zat er wel genoeg in één deel om je gehele gezicht mee te bedekken. De geur van dit masker vond ik heel fijn, een hele zoete en frisse geur. Het masker brengt makkelijk aan en prikte alleen bij het aanbrengen een beetje aan mijn ogen. Op de gebruiksaanwijzing staat dat het masker 10 tot 15 minuten moet drogen, ik heb het 25 minuten laten zitten en zelfs toen was het nog niet geheel droog. Het masker had een klein beetje druipers maar een stuk minder erg als de Dr Van Der Hoog Macaron masker. Doordat het masker niet goed droogde kon ik het er ook niet heel gemakkelijk van mijn gezicht afkrijgen. Mijn huid voelde na gebruik iets zachter aan.

Kruidvat – Fruity Cocktail €0,89


#3 Dr Van Der Hoog – Healing Honey
2_2
Nog een Dr Van Der Hoog! en dit keer op een derde plek. De verpakking van dit masker vind ik er heel professioneel uitzien. De geur van dit masker was absoluut niet mijn ding! Ik beschrijf het als een combinatie tussen alcohol en honing, een hele scherpe sterke geur. Het masker brengt heel gemakkelijk aan en prikte niet aan mijn ogen. Op de gebruiksaanwijzing stond dat het masker 10 tot 20 minuten moest drogen, na 25 minuten was het zo goed als droog en kon ik het masker gemakkelijk verwijderen. Het masker had geen druipers en mijn huid voelde zachter en schoner aan. Een verfrissend masker alleen van de geur moet je houden.

Dr Van Der Hoog – Healing Honey €2,29


#2 Montagne Jeunesse – Cucumber 3_3
Als ik een masker koop kies ik meestal voor Montagne Jeunesse, Montagne Jeunesse heeft veel keuze en heeft heerlijke geuren. Op de tweede plaats van de Peel-off test is de Montagne Jeunesse Cucumber geëindigd! Het masker heeft een scherpe frisse geur, het deed mij niet meteen aan komkommer denken maar ik kon de link wel leggen en de geur was wel aangenaam. Het masker was gemakkelijk aan te brengen en prikte helemaal niet aan mijn ogen. Na een paar minuten begon de geur een beetje op mijn keel te slaan, dat trok na verloop van tijd wel weer weg. Op de gebruiksaanwijzing staat dat het masker 15 tot 25 minuten moet drogen, het masker was na 10 minuten al zo goed als droog alleen de wangen hadden iets meer tijd nodig. Het masker droogde als beste! En had helemaal geen druipers. Ook kon ik het heel gemakkelijk verwijderen. Mijn huid voelde heerlijk zacht en fris aan.

Montagne Jeunesse – Cucumber €1,79 


#1 Kruidvat – Tissuemasker Energizing Boost
6_6
Op nummer 1 is het Kruidvat eigenmerk Energizing Boost tissuemasker geëindigd! Iets wat ik van te voren totaal niet verwacht had, maar dit masker heeft mij enorm verrast. Het was de eerste keer dat ik een tissuemasker ging proberen en ik had er mijn twijfels over. Het masker zit opgevouwen in de verpakking maar was gemakkelijk uit te vouwen. Het masker bleef goed op mijn gezicht plakken, heeft een handige pasvorm en zit erg comfortabel. Het enige min puntje vond ik dat het een klein beetje jeukte en dat je het af en toe even moet aandrukken. Op de gebruiksaanwijzing staat dat je het masker 8 tot 10 minuten moet laten zitten. Toen ik na 10 minuten het masker ging verwijderen werd ik nog enthousiaster! Het voelt heerlijk zacht aan, het masker zelf was best koud maar zodra ik het eraf hielt gaf het een soort warme gloed aan mijn huid. Een heerlijk masker die ik absoluut vaker ga kopen en absoluut aanraad. Mijn huid voelde heel schoon en fris aan.

Kruidvat – Tissuemasker Energizing Boost €0,89


Een verassende uitslag als je het mij vraagt en ik heb een nieuwe favoriet erbij. Wat is jouw favoriete peel-off masker?

>> lees ook: Made in! Peel-off <<

Laat een reactie achter

Main menu