Tips & Tricks Scheren Voor Vrouwen


(bron)

De zomer is weer in ons kikkerlandje! En dat betekent ook weer de tijd van het scheren, scheren en nog eens scheren. Maar welk mesje werkt het beste voor welke plek? En hoe voorkom je die vreselijke irritatie? Daarom heb Ik mijn favoriete scheerproducten en tips voor jullie op een rij gezet.


Benen

Ik heb lang getruggeld met het vinden van goede producten voor het scheren van mijn benen, zonder jeuk en irritatie te krijgen. Ik heb nu eindelijk de beste manier gevonden! Te beginnen met de Wilkinson Intuition Ultra Moisture Scheermes, deze scheermesjes zijn omringt door een zeepblok waardoor je 1. geen scheerschuim meer hoeft te gebruiken 2. je jezelf bijna niet kan snijden 3. je benen heerlijk zacht worden. Ook houdt dit mesje heel fijn vast en heb je er goede grip mee onder de douche. Tip: Zorg dat je altijd je benen en het mesje nat hebt als je je benen scheert.
Na het scheren breng ik een beetje baby olie aan op mijn benen en dep ik mijn benen droog met een zachte handdoek. Tip: wrijf je benen niet droog, daar beschadig je je huid mee. Als mijn benen droog zijn breng ik nog een bodybutter of lotion aan zodat ze niet uitdrogen of gaan jeuken.

Wilkinson Intuition Ultra Moisture Scheermes €6,98
Wilkinson Intuition 3 stuks €7,99


Oksels & Bikinilijn

Voor het scheren van je oksels en bikinilijn is het belangrijk dat je scherpe mesjes gebruikt. Het voordeel van de Gillette Venus Classic Scheermes is dat erop dit mesje een Indicatiestripje zit, het blauwe stripje vervaagt als het mesje niet meer de optimale scheerkwaliteiten biedt en zo weet je dus precies wanneer je je mesje moet vervangen. Tip: Maak je huid soepeler met warm/lauw water en trek je huid strak als je gaat scheren om irritatie te voorkomen.
Kwa scheerschuim gebruik ik het liefst de Gillette Venus Satin Care Scheergel voor de gevoelige huid, dit is een gel die gaat schuimen als het op de vochtige huid aangebracht wordt waardoor het heel fijn en makkelijk werkt. Heb je toch nog last van irritatie na het scheren van de oksels en/of bikinilijn? Dan kun je ook hierop gewoon wat talkpoeder of baby olie aanbrengen om de huid wat zachter te maken.

Gillette Venus Classic Scheermes €8,99
Gillette Venus Satin Care Scheergel voor de Gevoelige Huid €3,39


Schaamhaar

Voor het schaamhaar gebruik ik het liefst een mesje met een beweegbare kop, zodat je makkelijker bij lastige plekjes kan komen en je jezelf minder snel snijdt. De Kruidvat Dames Silk Sensation Scheerapparaat is hier heel goed voor, ook heeft dit mesje dubbele lubrastrips die je huid beschermen tegen de mesjes. Ook houdt de handgreep van dit mesje heel fijn vast en glipt het mesje niet makkelijk uit je handen onder de douche. Het scheerapparaat heeft een handig bewaardoosje, waarin je de scheermesjes veilig en hygiënisch op kunt bergen. Zorg ook bij het scheren van je schaamhaar dat je huid zacht en nat is en je je huidt straktrekt. Tip: gebruik een spiegeltje zodat je alles goed kan zien en je jezelf niet snijdt.
Bij het scheren van de schaamstreek kan je het beste geen of speciale scheerschuim gebruiken om de zuurgraad van de vagina niet te beschadigen. Wel kan je na het scheren een beetje talkpoeder aan brengen, doe dit niet te enthousiast een klein beetje talkpoeder is hier al voldoende.

Kruidvat Dames Silk Sensation Scheerapparaat €6,99
Zwitsal Baby Talkpoeder €2,39


>>lees ook: DM Balea Douchegel<<

Het verschilt natuurlijk per persoon welke producten voor jou het beste werken, maar deze tips en producten vind ik toch echt het proberen waard.
Niemand kan en mag voor jou kan bepalen wat je wel of niet moet scheren, het is jouw lichaam dus jij bepaald of en waar je je scheert.

2 Reacties aan Tips & Tricks Scheren Voor Vrouwen

  1. Irma
    13 juni 2017 at 10:10 (8 maanden ago)

    Wist je dat je met de razorpit je scheermesjes lang scherp en schoon houdt? En bovendien een scherp scheermesje betekent minder huidirritaties..

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Main menu