Thee zakjes pimpen

FullSizeRender

Ik ben dol op thee, maar de thee zakjes zijn oersaai als je het mij vraagt. Je hebt wel mooiere te koop maar die zijn weer een stuk duurder, en als je net als ik bijna elke dag thee drinkt wil je toch niet het duurste van het duurste te hoeven kopen. Dus waarom niet je eigen theezakjes pimpen? Het theezakje zelf kun je vrij weinig mee doen maar met de labels daarin tegen kun je erg veel! en je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf maar wil.

Stap 1 – Benodigdheden


1

– thee
– papier met print
– schaar (handige is om ook een mini schaartje erbij te hebben)
–¬†kartelschaar
– lijm
– nietmachine

Ik heb gekozen voor karamel vanille thee want die vind ik heerlijk, je kan helemaal zelf bepalen wat voor thee je bepruikt. Ik heb het knutsel boek van de Action gekozen want daar staan veel verschillende printjes in en ik vond het super lieve kleurtjes voor mijn theezakjes.
Een nietmachine is niet perse nodig maar vind je het mooier of wil je er een accessoires aan nieten is het wel handig een nietmachine bij de hand te hebben.

Stap 2 – vormpjes knippen

2

Knip de vormpjes uit die jij wilt hebben voor je theezak labels, met de kartelschaar kun je de labels een soort postzegel effect geven, met de gewone of mini schaar kun je zelf vormpjes knippen zoals hartjes, bloemen en rondjes.

Stap 3 – plakken maar!

3 4

Haal eerst de oude label van het touwtje af, ik vond het handig het plak stripje eraan te laten maar dat is niet noodzakelijk. lijm vervolgens de achterkantjes van je geknipte labels en leg het touwtje op de lijm. leg de labels op elkaar en drogen maar!

Het eindresultaat

5

De theezakjes lijken nu zoveel leuker! je kunt ze gebruiken voor bijvoorbeeld een high tea of je doet ze in een bakje voor op tafel. Je kunt je eigen draai eraan geven door er bijvoorbeeld nog een lintje omheen strikken of versieren met studs of diamantjes.

Succes en veel knutsel plezier!

Laat een reactie achter

Main menu