verschil tussen trend, rage en hype

IMG_5607

Je hoort het vast wel eens ”dat is nu echt een hype!” of ”heb je al gehoord van die trend?” maar wat is het verschil nou eigenlijk? Dat ga ik jullie nu proberen duidelijk uit te leggen.

Trend 

Een trend is iets wat komt en eigenlijk niet meer weggaat denk aan de iphone of sneakers, iedereen (of de meesten) heeft het en het verdwijnt ook niet meer.

Rage

Een rage is iets wat komt en helemaal in is maar binnen korte tijd ook weer verdwijnt. Denk aan de Albert heijn moestuintjes of de loom bandjes, iedereen was er druk mee maar het stopt ook plots weer.

Hype

Een hype is iets wat erg populair word zoals het tv progamma Utopia, maar na een jaar ongeveer weer minder word.

Ik hoop dat je nu een beetje meer duidelijkheid hebt over het verschil tussen trends, rages en hypes, maar wat is nu de trend, rage en hype van dit jaar?

Trend 2015

dit jaar zijn de felle kleuren een trend, je zag het vorig jaar zomer ook al maar ook dit jaar is het weer helemaal hip. Ook de sneakers als Vans of All star zijn nog steeds een trend dit jaar.

Rage 2015

Een rage dit jaar zijn brieven schrijven voor een vreemde, je kon het al lezen in een vorig artikel van mij ”zwerfpost” maar ook bij hart van Nederland hebben ze het gehad over een briefje in een sjaal: klik hier.

Hype 2015

Echt een hype is er nog niet voor dit jaar, wel hebben ze bij Zondag met Lubach geprobeerd een nieuwe hype te verzinnen bekijk het hier. Best vervelend maar stiekem toch wel grappig.

 

Laat een reactie achter

Main menu