Vrouw & Moeder

Een artikel schrijven als gastblogger, leuk! En dan moet je gaan schrijven..
Ik moest wel even nadenken waarover ik wilde schrijven, ja over moederschap, dat staat centraal. Maar op welk verhaal zitten jullie te wachten?

Laat ik me eerst voorstellen.
Ik ben Petra Bleijleven-Stroetinga, 24 jaar, getrouwd en sinds 13-09-2013 moeder van onze zoon Milan.

image1

Naast moeder en vrouw, heb ik ook mijn eigen passie, fotografie.
Ik maak graag foto’s en heb regelmatig fotoshoots in mijn fotostudio thuis. Het is belangrijk voor mij, om naast moeder en vrouw, ook iets voor mijzelf te doen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, doen wat ik leuk vindt en bezig zijn met mijn hobby.

Als moeder en vrouw, geef je ook dingen op. Bijvoorbeeld mijn hobby Paardrijden, waar ik de afgelopen 10 jaar actief mee bezig ben geweest, staat op dit moment even stil. Op dit moment, want ik wil dit zeker weer gaan oppakken in de toekomst. Het is een hobby waar behoorlijk veel geld en tijd in gaat zitten. Als ik iets doe, wil ik het goed kunnen doen, en daarom heb ik ervoor gekozen mijn passie voor paarden op een lager pitje te zetten voor deze periode in mijn leven.
De periode dat ik thuis woonde, maar al wel werkte, genoot ik van de vrijheid die ik toen had. Ik kon sparen, mijn rijbewijs halen, mijn eigen paard(en) onderhouden, uitgaan, regelmatig naar de schoonheidsspecialist, uit eten en weekendjes weg. Ik wist toen al, dat ik heel graag een gezin wilde. Ook wist ik, dat een gezin hebben betekent, dat je bovengenoemde dingen niet meer zo makkelijk doet. Een gezin en huishouden runnen betekent prioriteiten stellen. Wat is belangrijk voor mij? Wat is belangrijk voor ons als gezin? Waar leggen we financieel gezien onze priotiteiten naast alle vaste lasten?
Juist om die reden, vond ik, dat ik naast sparen, die jaren enorm moest genieten van mijn vrijheid. Als ik nu terug kijk, heb ik er geen spijt van!
Naast dat je dingen opgeeft, krijg je er ook heel veel voor terug!  Samen wonen, zelfstandigheid en eigen keuzes mogen en moeten maken. Ook ben ik alweer 1,5 jaar trotse moeder van onze zoon Milan. Toen ik net moeder was geworden moest ik zo aan het idee wennen dat ik moeder was. Dan liep ik met Milan en kon ik bijna niet geloven dat hij van mij was. Nu zijn we 1,5 jaar verder en voel ik mij op en top moeder. Even wat dingen op een rij waarom moeder zijn zo leuk is!

– Weten dat je kindje zich vertrouwd bij je voelt
– In de ochtend begroet worden met de mooiste lach die je ooit gezien hebt
– Samen rondrennen door het huis
– Overvallen worden door knuffels en kusjes
– Ervaren hoe bijzonder moederliefde is
– Je kindje mogen troosten als het verdrietig is
– Samen slapen in het grote bed
– Elkaar begrijpen zonder dat daar woorden voor nodig zijn
– Samen treintjes bouwen met de duplo
– Enzovoort, enzovoort..

mommy-800x800
Toch lijkt het zo, als je moeder wordt, dat het ‘vrouw’ zijn vaak op de achtergrond verdwijnt. Redenen zijn, geen tijd meer, geen geld meer, zich niet meer mooi voelen na zwangerschap/bevalling. Ik moet bekennen dat deze dingen zeker meespelen, alleen ben ik van mening dat als je een beetje creatief bent, je nog best ‘vrouw’ kan zijn!

– Opmaken/maskertjes/haar: dit kan je natuurlijk doen voor je kindje wakker is, of je laat hem lekker spelen en jij zet je make-up spiegel gewoon in de woonkamer neer!
– schoonheidsspecialist: ga eens zelf je wenkbrauwen epileren, je bovenlip harsen of een maskertje opdoen. Er staan genoeg video’s op internet waar je de kunst kan afkijken. Een stuk goedkoper en prima te combineren tijdens een slaapje van je kindje.
– Leuke kleding: kijk eens bij een goedkopere kledingzaak, dan bij de dure merkwinkels waar je eerder kwam. Het zal je verbazen hoe leuk de collectie kan zijn bij een goedkopere winkel! Wat ik zelf altijd doe, SALE shoppen! Waarom de volle prijs betalen als je het een paar maand later voor de helft kan krijgen?
Dit zijn wat voorbeelden, hoe je vrouw en moeder zijn kan combineren!

Bedankt voor het lezen van mijn artikel!
Liefs,
Petra

image2

Laat een reactie achter

Main menu